КриптовалутиНовини

БИТКОЙНЪТ ПОСКЪПВА С НАД 2000 $ НА ДЕНОНОЩИЕ

Курсът на дигиталната валута биткойн продължава да расте с бързи темпове.

Само броени часове след като цената за 1 биткойн мина за първи път 12 хил. долара, кроптовалутата мина през друг крайъгълен камък – 14 хил. долара. Новото поскъпване следва сериозен срив в цената от 20 на сто през миналата седмица, предава CNBC.Сега валутата има пазарна капитализация от над 230 млрд. долара, което означава, че ако беше компонент на широкия американски борсов индекс S&P 500, тя щеше да е сред 20-те най-големи компании в него.

Сегашното поскъпване може да е предизвикано от южнокорейски спекуланти или от новината, че от следващата седмица в САЩ може да се продават биткойн деривати.

Цифровата валута започна годината си на цена под 1 000 долара, а растежът ѝ се ускори с нарастването на интереса от страна на инвеститорите. Базираната в Чикаго компания Cboe Global Markets стартира търговия с фючърси в неделя, а най-голямата борса за фючърси в света CME ще пусне своя фючърсен продукт през следващата седмица.

Добавянето на фючърси върху биткойна от два уважавани борсови оператора отбелязва още една стъпка към установяването на цифровата валута като легитимен клас активи.

Междувременно платформата за търговия с криптовалута Coinbase има вече повече от 13 млн. потребители. В началото на тази година те бяха едва 5,5 млн. души, а стартъпът вече чувства болките на растежа, след като започна да се срива често, пише New York Times.

Източник: www.investor.bgLeave a Reply