КриптовалутиНовини

ВОЙНАТА НА ЕЛИТИТЕ СРЕЩУ БЪДЕЩЕТО Е В ПЪЛНА СИЛА

Заради страха, че могат да загубят диктаторския си контрол над света, световните елити поведоха истинска война срещу заплахата – децентрализираните криптовалути!

Заместник-управителят на Китайската централна банка определи криптовалутите като псевдофинансови нововъведения, които нямат връзка с реалната икономика.

По време на азиатската търговия биткойнът се понижи до най-ниското си ниво от началото на декември, след като инвеститорите продължават да го разпродават, съобщи Bloomberg. Това се случва на фона на нарастващите желания за налагане на контрол върху пазара на криптовалути от страна на различни регулатори от цял свят.Цената на най-голямата по пазарна капитализация цифрова валута се понижи с 6,3% до 13 040 долара в Хонконг, което е най-ниското й ниво от 5 декември 2017 г. според средното изчисляване на цената от страна на Bloomberg. Пониженията в цената във вторник обърнаха и възходящия тренд от последните два дни. Биткойнът в момента е загубил повече от 30% от стойността си от средата на декември, когато и отчете най-високите си стойности след пускането на търговия с фючърси. При другите криптовалути също се наблюдават тенденции на поевтиняване.

„Инвеститорите трябва да са готови да загубят всичките си пари, инвестирани в биткойн“, каза Стивън Майор, председател на Европейския орган за ценни книжа и пазари в интервю за Bloomberg. Той добави още, че голямата волатилност на биткойна подкопава възможностите за използването му като реална валута.

Поредният удар за най-голямата криптовалута по пазарна оценка дойде от Китай, където представител на централната банка е изразил становище, че централизираната търговия на цифрови пари трябва да бъде забранена, както за физически лица, така и за фирми, които предлагат подобни услуги, съобщи Ройтерс. Според заместник-управителя на Китайската централна банка Пан Гуншън правителството трябва да продължи да упражнява натиск върху търговията с криптовалути, за да се предотврати натрупването на рискове.

През миналата година Китай забрани финансирането чрез първично предлагане на цифрови монети или токени на територията на държавата.

„Псевдофинансови нововъведения, които нямат никаква връзка с реалната икономика, не трябва да се подкрепят“, смята още Пан Гуншън.Освен това и министърът на икономиката и финансите на Франция Брюно Льо Мер заяви, че иска нови регулации, насочени към виртуалните валути, за да спре използването им за заобикаляне на данъчните закони, финансиране на тероризма и други престъпления.

Загубите за биткойна през миналата седмица се дължаха на изявлението на корейския министър на правосъдието, че правителството подготвя законопроект за забрана на търговията с цифрови пари. След това обаче тонът беше значително смекчен.

Източник: www.investor.bg

Leave a Reply