КриптовалутиЛюбопитноНовини

ГОЛЕМИТЕ НЕЩО МЪДРЯТ ЗА КРИПТОПАЗАРА

Изглежда Джордж Сорос е преосмислил възгледите си относно криптовалутите. Дали това не е сигнал за първи признаци на легитимирането на криптопазара? Прочетете за подвизите на Сорос по-долу:Джордж Сорос нарече криптовалутите балон през януари. Сега семейният му инвестиционен фонд, оценяван на 26 млрд. долара, планира да търгува с дигитални активи, съобщава Bloomberg.

Адам Фишер, който наблюдава макроинвестициите на базирания в Ню Йорк Soros Fund Management, е получил вътрешно одобрение да търгува с виртуални валути в последните няколко месеца, въпреки че за момента все още не е започнал да го прави, съобщават запознати източници. Говорител на фонда отказа коментар.

По време на Световния икономически форум в Давос Сорос заяви, че дигиталните пари не могат да функционират като истински валути заради волатилността им. Той обаче не предсказа резкия спад, който някои наблюдатели прогнозираха по онова време.„Докато има диктаторски режими във възход, правителствата на тези страни ще използват биткойни, за да си създадат топло гнездо в чужбина“, заяви 87-годишният Сорос на 25 януари.

Откакто инвеститорът милиардер коментира криптовалутите, биткойнът загуби 41% от стойността си и това накара някои инвеститори да се се съмняват дали си струва да търгуват с криптовалутата.

Сорос вече залага индиректно на криптовалутите. Компанията му придоби дял в Overstock.com през четвъртото тримесечие на миналата година, който я превърна в третия по големина акционер в компанията за електронна търговия. През август 2017 г. тя стана първият голям търговец на дребно, приемащ дигитални валути. Компанията планираше също да създаде борса за криптовалути и да предлага дигиални пари, които да могат да се търгуват на платформата.През март Overstock.com разкри, че Комисията по ценните книжа и борсите разследва предложението й за ICO (първично публично предлагане на дигитални активи). Цената на акциите на компанията загубиха около 40% от стойността си след съобщението. Инвеститорите в дигитални активи са изправени и пред нарастващата възможност за намеса на правителствата. Централните банки в света разследват ползите и рисковете от криптовалутите, а регулаторите в Южна Корея, един от най-оживените пазари на биткойн в света, предприемат мерки срещу търговията с дигитални пари заради твърдения за измами.

Източник: Investor.BGLeave a Reply