КриптовалутиНовини

ПУСНАХА БЪЛГАРСКА КРИПТОВАЛУТА “ЛЕВКОЙН”

Това ще е логото на българската криптовалута “левкойн”. Припомняме, че цар Йоан Асен II е първият български владетел, сякъл собствени монети. Затова и решихме да поставим неговата монета като фон на нашата нова валута. Собствените пари са основата на държавната независимост, нека се учим от най-великите си царе, а не от най-съмнителните чужбинци…

Българска криптовалута, наречена “левкойн” се появи на пазара. Вече има фенове и постоянни “копачи”.

“Присъединявайте се, в началото всяка крипто-валута се добива по-лесно”, зоват създателите й. Не рискувате нищо, не се влагат пари, нито особени усилия. Просто докато работи домашният ви компютър и без това, можете да го оставите са си “копа”. Инструкция как се прави това има на сайта на начинанието. Когато някога левкойнът повиши стойността си, това ще ви е чиста печалба. Без никакъв настоящ риск или вложение…От определена гледна точка, целта на проекта е и политическа – “да спаси страната от Еврото”, поясниха хора, участващи в него.

“България готви най-голямото самоубийство – ще унищожим националната си валута, и ще предадем финансовата власт в ръцете на анонимни чиновници, някъде в Брюксел. Ще поемем дълговете на фалиращи държави, като 6 милиарда евро е долната граница на това дето ще го плащаме. Може да стигнат и 18 милиарда, в зависимост колко членки на Еврозоната имат нужда от “спасяване”, обясняват създателите.

Но това може да се предотврати, въпреки продажните ни политици. Ако в следващите 2-3 години левкойнът стане масова валута, тогава еврократите не могат да направят нищо. Да, те ще убият “лева”, но той ще остане под формата на крипто “левкойна”, добавят те.

Издаването на пари се счита за прогласяване на собствена държавност и независимост. България много се гордее с това, че Йоан Асен II пръв е пуснал български монети. Това е станало, въпреки наличието на византийски и западни монети, с които търговията и така си е вървяла. Вероятно поради тази причина, на сайта на “левкойна”, като водеща емблема е поставена именно монетата на този български цар.

При феодални кризи и чести спорове кой е владетел, различни самозванци са пускали свои монети – за да се докажат, че са “царе”.

Отказът от национална валута по същество е отказ от държавност. Еврото е едно претопяване на държави в общ затвор под контрола на анонимен елит някъде си.

“Ние виждаме как отново ще ни “изработят”. Отново са подкупили нашия елит, та да излезе, че “ние се молим да влезем”. Така могат да ни поставят условия и да ни заставят да платим повече. Точно както стана с влизането в ЕС, където защото “ние се молихме”, ни затвориха половината икономика и ни спуснаха какви ли не монополи да ни доят.

Сега искат същото – те ни искат в Еврозоната, за да плащаме. Но за да платим най-много, трябва да излезе, че ние им се молим. Това слугите в правителството ни го правят перфектно. Да се молят.

Но една крипто-валута не би била зависима от Бойко, от БНБ, от правителство, от парламент, от Юнкер или от който и да било неолиберален чиновник. Криптовалутите са зависими единствено от хората, които ги ползват, те се пазят на техните компютри. И като се крепят на десетки или стотици хиляди домашни компютри, те няма как да бъдат забранени, разбити, подменени с Евра” – пише още в мотивите на създателите на “левкойна“.

Общото количество издадени “койни” ще е 9 милиона. Това е приблизително двойно по-малко от “биткойна”, което теоретично означава, че в бъдеще тази валута може да се окаже по-рядка, т.е. по-ценна. Цифрата е избрана, на база на броя на населението на България, в най-добрите ни времена.

Зададената крива на емисия също е по-добра от на биткойна. В началото се добива малко по-бързо, но после – значително по-бавно. Това означава, че “копане” ще бъде възможно далеч по-дълго (фактически безсрочно), което гарантира съществуването на системата. Биткойнът може в един момент да се окаже “без копачи” и да се срути. При “левкойна” такъв риск няма. Той е второ поколение крипто-валути, които са извлекли поуки от грешките на първото.“Левкойнът” е основан на технологията CryptoNote, която е и далеч по-защитена от “биткойна”. Транзакциите ви са по-трудно проследими. Част от валутите на “тъмната мрежа” се основават на същата технология, вкл. най-популярната “дарк нет” валута – “Монеро”.

Тъй като “левкойнът” е нова валута, доста малък дял от него е “изкопан”. Това озчава, че по-рано включилите се, ще копаят по лесно. Как това да стане, е пояснено на сайта на валутата.

“Оповестяваме новия проект като поздрав за началото на Председателството ни. Надяваме се да е последно, и чрез постиженията на човешкия прогрес, да спасим страната си”, пишат още създателите.
Сайтът на левкойна е http://levcoin.net/

Източник: www.bultimes.com

Leave a Reply