Новини

ИЗГОДНО ЛИ Е ДА КУПИМ ИМОТ С ЦЕЛ ИНВЕСТИЦИЯ?

Средната възвръщаемост от имоти под наем у нас е 5,7%, коментира Петър Сотиров от агенция ДОМИ

България е една от страните, в които инвестициите в имоти се реализират успешно през последните години заради  процентната доходност от наеми и възвръщаемостта. Това коментира в предаването „Бизнес старт“ на Bloomberg TV Bulgaria Петър Сотиров от агенцията за недвижими имоти ДОМИ.

„Причината за своеобразния бум в купуването на имоти с цел инвестиция са фактически нулевите лихви по депозитите. Много хора се насочват към инвестиция в имот“, коментира той.

Според него най-добрите градове за инвестиция в имоти са големите градове като София, Пловдив, Варна, а най-изгодните имоти за инвестиция – по-малките, едностайни апартаменти.

„Средната цена, на която може да се закупи едностаен апартамент в София, варира между 42 и 45 хил. евро, което при среден наем от 250 евро прави възвръщаемост около 7%“, изчисли Сотиров.

Средната възвръщаемост за България е 5,7%, допълни той и напомни, че това е доста добра инвестиция.

За Варна той открои тенденцията да се дават под наем повече къщи и при тях е най-добрата възвръщаемост. възвръщаемостта е почти като от отдаването на едностайни и двустайни апартаменти.

По думите му един имот се изплаща средно за 15 години.

Източник: http://www.investor.bg

Leave a Reply